KUNST in de Achterhoek

 24,95

Dit boek is tijdelijk uitverkocht. Wilt u intekenen op een nieuw exemplaar? Stuur een e-mail naar info@uitgeverijgelderland.nl.

De geest van de grootmeester van het Magisch Realisme waart rond in een Ruurloos kasteel. Moderne realisten bevolken het voormalig gemeentehuis van Gorssel. In Doesburg schittert de Leonardo da Vinci van de glaskunst. Ga je naar Zutphen dan vind je daar twee vernieuwde musea en de archeologische dienst onder één dak. Winterswijk brengt een eerbetoon aan een beroemde schilder in de villa waar hij opgroeide. En in ‘s-Heerenbergh waakt een burcht over een museale erfenis uit de Middeleeuwen.

KUNST in de Achterhoek is een ontdekkingstocht door het beeldende kunstlandschap van een schilderachtige regio, die alleen in zijn naam een uithoek is. Het is een boek met boeiende verhalen over vooraanstaande musea als MORE, Lalique, Villa Mondriaan, Huis Bergh en de samenwerkende musea in Zutphen. Uit hun collecties zijn tal van fraaie afbeeldingen opgenomen.

Beschrijving

Dit boek is tijdelijk uitverkocht. Wilt u intekenen op een nieuw exemplaar? Stuur een e-mail naar info@uitgeverijgelderland.nl.

Maar er is meer. Veel meer. De tocht voert verder langs dorpen en stadjes met interessante bestemmingen voor de kunstliefhebber. Galeriehouders belijden gloedvol hun liefde voor de kunst. En er zijn ontmoetingen met beeldende kunstenaars die vertellen over hun leven en hun werk. Door de gevarieerde verhalen en fraaie foto’s is KUNST in de Achterhoek een boek om te bewaren.

Willem Beemers (1949) is Achterhoeker van geboorte, maar werkte als docent Nederlands in Nijmegen en Tiel. Van zijn hand verschenen onder meer de methode ‘Meelezen’ en het boekje ‘Beuningen in oude ansichten’. Hij schreef de teksten voor ‘Doesburg op de kaart’ (2013) en ‘Zutphen op de kaart’ (2014).

Anne van der Meiden (1951) is geboren in ’s-Gravenhage. Momenteel woont ze met echtgenoot Willem Beemers in Doesburg, waar ze met haar ‘Atelier aan het Putpad’ deelneemt aan de Culturele Zondag. Zij is verantwoordelijk voor de fotografie.

Gebonden, harde kaft, 112 pagina’s
ISBN: 978-94-91826-41-2

€ 24,95