Voor onze vrijheid

 5,95

Wat een mooi initiatief! De gemeente Heerde maakte het mogelijk dat alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Heerder basisscholen op 18 juni 2016 het boekje ‘Voor onze vrijheid’ kregen. Deze door de Wapenveldse journalist Jan Nitrauw samengestelde tekst vertelt over de berging van de Halifax, een Engelse bommenwerper, die ruim 70 jaar geleden vlakbij de molen in Wapenveld neerstortte.

Geen van de zeven bemanningsleden overleefde de crash. Pas in september 2014 zijn de laatste resten van het neergestorte vliegtuig opgegraven. Daarbij ook de stoffelijke resten van vier nog altijd vermiste bemanningsleden.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1634

Beschrijving

Op 18 en 28 juni 2016 waren er plechtigheden in Wapenveld, waarbij een kunstwerk werd onthuld en de stoffelijke resten van de vier bemanningsleden met militaire eer werden begraven.

De tekst uit dit full colour boekje verscheen eerder (maar dan met zwart-wit foto’s) in ‘Het is oorlog jongen’, eveneens van Jan Nitrauw. ‘Voor onze vrijheid’ bevat als extra een voorwoord van de burgemeester van Heerde, een verklarende tekst van Jan Nitrauw en informatie over het kunstwerk, dat eveneens op de voorpagina van het boekje is geplaatst. Henk Vels uit Wapenveld maakte het kunstwerk uit de verwrongen brokstukken van de Halifax.

‘Voor onze vrijheid’ is uitsluitend verkrijgbaar bij Vrieze’s Erfgoed en bij Uitgeverij Gelderland

Prijs: € 5,95