De gok van Pascal

 14,95

Volgens de Franse natuur- en wiskundige, Blaise Pascal, was niemand in staat om te bewijzen dat God bestaat. Dus vond hij het moeilijk om voor zichzelf uit te maken of hij nu al dan niet moest geloven in een onbekende God.

Uiteindelijk ontdekte Pascal dat je volgens de kansberekening wel in God ‘moet’ geloven. ‘Immers,’ zo beweerde Pascal, ‘als God bestaat, dan heb je er ‘alles’ (de eeuwigheid) bij te winnen. En als Hij toch niet zou bestaan, dan heb je er ‘niets’ bij te verliezen.’ Deze stelling staat bekend als De Gok van Pascal.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1628

Beschrijving

In dit boek probeert Felix Sperans de lezer de weg naar God te wijzen, aan de hand van wat hij in de loop van de voorbije 70 jaar over God en de manier om Hem te vinden, op allerlei mogelijke manieren aan de weet is gekomen. ‘Als de eeuwige gelukzaligheid je lief is, dan kan je dit boek niet links laten liggen,’ aldus de auteur. De Gok van Pascal is geschreven in de typische stijl van Felix Sperans, soms mild-ironisch, maar altijd helder en met gevoel.

Felix Sperans (Molenbeek-Wersbeek, 3 januari 1944) is een Belgisch auteur en kunstschilder. Sperans wordt geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf zijn twaalfde brengt hij enige tijd door bij de paters, in een college voor priesterroepingen. Hij droomt ervan missionaris te worden, zoals zijn idool pater Damiaan. Wanneer de paters besluiten dat hij niet geschikt is voor het priesterambt, gaat hij psychologie studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Prijs: € 14,95
ISBN: 9789491826283
Paperback

Zie ook de website
https://sites.google.com/view/felix-sperans