Aanbieding!

Gevallen Helden (hardcover)

 27,95  8,00

Gevallen Helden is een unieke bundeling met uitgebreide achtergrondinformatie en afbeeldingen van alle vliegtuigcrashes die in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Epe hebben plaatsgevonden

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1681

Beschrijving

Gevallen Helden, vliegtuigcrashes in de gemeente Epe 1940-1945 is geen boek dat van de ene op de andere dag is verschenen. Al in 1995 startte Epenaar Gerrit Kamphuis met onderzoek naar de vliegtuigcrashes die in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Epe hebben plaatsgevonden. Stichting Broken Wings `40-`45 en Uitgeverij Gelderland besloten vervolgens zijn boek uit te brengen. Een unieke bundeling met uitgebreide achtergrondinformatie en afbeeldingen van alle vliegtuigcrashes.

Gevallen Helden is een historische uitgave met uitgebreide informatie over de vliegtuigcrashes. Informatie die via zorgvuldig bronnenonderzoek tot stand is gekomen. Zo heeft Gerrit Kamphuis onder andere contact gehad met nationale archieven, overlevenden en nabestaanden in Engeland, Amerika en Duitsland. Ook diverse andere personen die in het verleden al diepgaand onderzoek pleegden naar dit onderwerp, hebben hun onderzoekresultaten beschikbaar gesteld voor dit boek. Gevallen Helden is hierdoor rijk gevuld met oude fotos van bemanningsleden en vliegtuigen en documenten zoals vliegroutes en politierapporten.

Gevallen Helden past volgens Uitgeverij Gelderland daarom goed in het rijtje van eerdere succesvolle boeken met een regionale historie, die door het Eper bedrijf zijn uitgebracht. Zoals `Noe kump t dichter bie, oorlog in Epe van Marlies Kasperink en `Epe mien däärpien van Gert van den Esschert.

Hardcover, 306 pagina’s
ISBN: 9789081699662

Pocket, 306 pagina’s
ISBN: 9789491826375