De ware levenskunst

 15,95

De Ware Levenskunst is het waargebeurde verhaal van Felix en Peter. Twee gekwetste zielen, die elkaar vinden in een bijzondere vriendschap. Felix weet Peter van zijn problemen af te helpen, ondanks – of misschien wel dankzij – zijn eigen moeilijkheden. Een ontroerend boek, dat inzicht geeft in de wereld van psychiatrische patiënten.

Felix Sperans (Molenbeek-Wersbeek, 3 januari 1944) is een Belgisch auteur en kunstschilder, die begin jaren ’80 invalide wordt verklaard. Hij blijkt zenuwziek en lijdt aan een schizoaffectieve stoornis; een combinatie van schizofrenie en manische depressie. Om lotgenoten te helpen, richt hij in 1999 de vereniging ‘Psychiatrisme’ op en schrijft hij meerdere boeken over zijn leven, zijn ziekte en over de manier waarop hij daar tegenaan kijkt en mee omgaat.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1641

Beschrijving

Over het werk van Felix Sperans:

‘… een spiegel voor psychiatrische patiënten, hun omgeving en hulpverleners’.
De VoorZorg Well2Day

‘… Bedoeld voor mensen met sombere buien, hun familie, vrienden, kennissen maar ook voor hulpverleners verschaft het verhaal van Felix Sperans, die enkel oog heeft voor de hoofdlijnen in het leven, een hoop inzichten voor onderweg’.
VVGG, Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid

‘…wat nog het meest imponeert is de diepe eenzaamheid… zijn walging van het leven en zijn volslagen gebrek aan initiatief en plezier in de dingen en wereld om hem heen’.
Trouw / Hans van der Ploeg

‘Als lezer moet je bestand zijn tegen wat doffe ellende… maar het geeft je inzicht in de donkere gedachten van iemand die levensmoe is’.
Weliswaar.be, Welzijns- en gezondheidsmagazine voor Vlaanderen.

SBN: 9789491826252
Prijs: € 15,95
Paperbback

Zie ook de website
https://sites.google.com/view/felix-sperans