Tsjaad (Nederlandstalig)

 10,95

De relatieve onbekendheid van Tsjaad was voor auteur Edouard Kessely de aanleiding voor het schrijven van dit boek. In Tsjaad laat Kessely ons kennismaken met zijn geboorteland: een kom in het hart van Afrika, geheel omgeven door bergen. Het resultaat is een kleurrijk beeld van geschiedenis, politiek, zeden en gewoonten van dit bijzondere land.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1582

Beschrijving

De relatieve onbekendheid van Tsjaad onder Nederlanders en meer in het bijzonder van het zuiden van dit land dat diep geworteld is in de Afrikaanse traditie. Dat was voor auteur Edouard Kessely aanleiding voor het schrijven van Tsjaad, het hart van Afrika. In dit boek laat hij hen kennismaken met zijn geboorteland, een kom in het hart van Afrika, geheel omgeven door bergen. Allereerst door een aantal feitelijke zaken de revue te laten passeren, zoals wetenswaardigheden omtrent geografie, economie, geschiedenis en bevolking. Vervolgens gaat hij uitgebreid in op de politieke geschiedenis van Tsjaad en de rol van Frankrijk daarin. Tot slot geeft hij een kleurrijk beeld van de zeden en gewoonten in zijn geboortestreek Ngambaya, in het zuiden van Tsjaad.

“De persoonlijke betrokkenheid van de auteur bij het land geeft het boek een extra dimensie”, aldus uitgever Ton Brands. “Er was onmiddellijk een klik met de auteur. Edouard vertelde en schreef zo boeiend over zijn moederland, dat we al snel overtuigd waren. De meeste mensen, en daar behoorde ik ook toe, weten amper waar Tsjaad ligt en zijn er nooit geweest. Des te meer reden om er een boek over uit te brengen.”

Dat Kessely gekozen heeft voor Uitgeverij Gelderland noemt Brands leuk en eervol. “Wij staan nadrukkelijk open voor samenwerking met lokale en regionale auteurs. Als het boek een meerwaarde vormt voor ons assortiment, dan zijn we graag bereid om het uit te geven. Ook als zo’n uitgave niet onmiddellijk de bestsellerlijsten zal bestormen.”

ISBN: 9789081699648