‘Epe mien däärpien’ deel 3

 25,00

Epe mien däärpien’ deel 3. Het boek, met als ondertitel ‘Ik vergeat ‘t nooit’, is de opvolger van de gelijknamige delen 1 en 2, die respectievelijk eind 2010 en eind 2013 verschenen. Epenaar Gert van den Esschert heeft net als bij de vorige delen uitgebreid de tijd genomen om zich te documenteren en om allerlei feiten en wetenswaardigheden uit de verhalen en interviews te checken. Dit heeft geleid tot een elftal uitgebreide verhalen met circa 350 foto’s in zwart-wit en kleur.

Categorie: Tag: Artikelnummer: 839

Beschrijving

Auteur Gert van den Esschert wil met dit derde deel het historisch besef onder Epenaren bevorderen. Ook dit keer bracht hij talloze uren door in het streekarchief van Epe, Hattem en Heerde aan het Sint Martinusplein 16 in Epe. “Geweldig dat Uitgeverij Gelderland uit Epe zich opnieuw achter dit initiatief heeft geschaard. Ondanks de toenemende ontlezing, de gestegen papierprijzen en de onder druk staande positie van boekhandels en andere afnamepunten hebben zij zich bereid verklaard ook dit boek uit te geven. Zij zorgen er mede voor dat dit stukje regionale historie wordt vastgelegd en doorgegeven aan latere generaties.”

Net als in deel 1 en 2 staan ook in dit boek weer vele prentbriefkaarten en foto’s uit familiealbums. In ‘Epe mien däärpien deel 3 – Ik vergeat ‘t nooit’ worden historische verhalen verteld over de gebroeders van Essen, Gerrit Kleene, kapper Hugiën Kaal, Jans van Dragt en Willem Gilles, bij oudere Epenaren misschien beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Professor Guillaume Williams’. Aan bod komt ook de in de jaren ’60 en ’70 roemruchte Blok’s band. Behalve deze verhalen over personen schetst de auteur in de andere hoofdstukken een historisch beeld van Huize De Korrenberg op Landgoed Tongeren, Grutterswaren en Broodbakkerij ‘de Woeste’ en boekhandel Bosch. Tot slot belicht Gert van den Esschert de Nieuwe Vijver, die vanaf de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van de werkverschaffing, en de ingrijpende reconstructie van de Hoofdstraat in 1965

Zowel de verhalen over personen als gebouwen zijn prettig geschreven, persoonlijk en met een groot gevoel voor de streek en de sfeer uit die tijd.

160 pagina’s
Hardcover
ISBN: 978-94-91826-55-9