Opdracht volbracht (pocket)

 16,95

Opdracht volbracht is een familiekroniek, waarin een boerin haar vier zonen verplicht om pater te worden. Hoe Mathieu, Marc, Luc en Johan met deze verplichting worstelen en wat ze ervan terechtbrengen, leest u in dit verrassende boek.

Zoals altijd vormt de psychiatrie, in al zijn facetten, de rode draad in het werk van Felix Sperans. Zelf zegt hij over het boek: ‘Dit is mijn magnum opus. Het zou wel eens mijn laatste werk kunnen zijn. Ik voel me oud en versleten. Ik heb al mijn ideeën over de zin en onzin van leven en dood gebundeld in dit boek.’

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1645

Beschrijving

Felix Sperans (Molenbeek-Wersbeek, 3 januari 1944) is een Belgisch auteur en kunstschilder, die begin jaren ’80 invalide wordt verklaard. Hij blijkt zenuwziek en lijdt aan een schizoaffectieve stoornis; een combinatie van schizofrenie en manische depressie. Om lotgenoten te helpen, richt hij in 1999 de vereniging ‘Psychiatrisme’ op en schrijft hij meerdere boeken over zijn leven, zijn ziekte en over de manier waarop hij daar tegenaan kijkt en mee omgaat.

Over het werk van Felix Sperans:
‘… een spiegel voor psychiatrische patiënten, hun omgeving en hulpverleners’.
De VoorZorg Well2Day

‘… Bedoeld voor mensen met sombere buien, hun familie, vrienden, kennissen maar ook voor hulpverleners verschaft het verhaal van Felix Sperans, die enkel oog heeft voor de hoofdlijnen in het leven, een hoop inzichten voor onderweg’.
VVGG, Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid

‘…wat nog het meest imponeert is de diepe eenzaamheid… zijn walging van het leven en zijn volslagen gebrek aan initiatief en plezier in de dingen en wereld om hem heen’.
Trouw / Hans van der Ploeg

‘Als lezer moet je bestand zijn tegen wat doffe ellende… maar het geeft je inzicht in de donkere gedachten van iemand die levensmoe is’.
Weliswaar.be, Welzijns- en gezondheidsmagazine voor Vlaanderen

ISBN hardcover: 9789491826245
ISBN pocket: 9789491826382

Zie ook de website
https://sites.google.com/view/felix-sperans