Aanbieding!

Van Zwienenkeutels tot Melkmoes

 24,95  10,00

Boek over ‘de geheimen van Nunspeetse ondernemers’
Benieuwd waarom Ina Heyda u waarschuwt voor ‘zware benen’ na het eten van haar Koffi(e)naatje taartje? Waarom 44 jaar geleden de vlag uitging voor bakker Van Dongen? Wat Gert Willem Kok van BDO Accountants heeft met De Berenbosch? En hoe Gerrit Rekers op het lumineuze idee voor zijn beroemde Zwienenkeutels kwam? En wat doet die gedekte tafel daar, midden in de weilanden tussen de koeien?

Dit én meer is te lezen in het boek ‘Van Zwienenkeutels tot melkmoes’. Een bijzondere uitgave, waarin de heerlijkste streekgerechten worden afgewisseld met tal van verhalen en markante foto’s van bijzondere Nunspeters.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1662

Beschrijving

Margreet Frens ontlokte bekende en minder bekende ondernemers uit de gemeente allerlei leuke anekdotes. Zo zorgde de RPF – ooit gehuisvest in het pand van BDO Accountants – voor rep en roer in het gemeentehuis. En fungeerde Kees Verdouw als touw tussen een tractor en zijn kar met meubels. Wim Prins doet uit de doeken waarom foeksandijvie zijn favoriete recept is, hoewel hij geen groente lust. Aart Vierhout legt uit wat hij heeft met de oude locomotiefhuisjes van de vroegere Zoom en Carla Den Dikken-Meijers legt uit waarom zij ooit briefjes van 5 gulden verscheurde.

Behalve anekdotes zijn in ‘Van Zwienenkeutels tot melkmoes’ tientallen streekgerechten te vinden. Van melkmoes en hete bliksem, tot arretjescake en eendeborstfilet. ‘Van Zwienenkeutels tot melkmoes’ is daarnaast geïllustreerd met oude foto’s van de favoriete plekken rondom Nunspeet van de geïnterviewden. Dit maakt het boek tot een ‘must have’ voor iedereen die zich betrokken voelt bij Nunspeet of houdt van lekker eten. Dat vindt ook burgemeester Dick van Hemmen, die het boek in een voorwoord aanbeveelt.

Margreet Frens (1969) deed ruime ervaring op in de uitgeefwereld. ‘Van Zwienenkeutels tot melkmoes’ is haar debuut. Andere boeken van haar hand zijn ‘Liefde voor Brocante’ (deel 1 en 2). Die boeken zijn een groot succes. Zo groot, dat ze besloot op eigen benen te gaan staan en onder diezelfde naam (Liefde voor Brocante) een tijdschrift is begonnen.

Gebonden, hardcover, 112 pagina’s
ISBN: 789081699600