Purper

 16,95

Ontroerende debuutroman over een ‘onmogelijke liefde’

In ‘Purper’ beschrijft Gerda De Rijck de liefde tussen twee oudere mensen. Een onmogelijke liefde tussen Anna en Carlo, die uiteindelijk toch sterker blijkt dan alle praktische bezwaren, religieuze achtergronden en maatschappelijke hindernissen.

Gerda De Rijck (Leuven, 5 april 1944) is een Vlaamse auteur, gescheiden, moeder van drie kinderen en acht kleinkinderen. Zij runde gedurende enkele jaren het secretariaat van de ambassadeur van Bangladesh in Brussel en werkte nadien voor het bedrijfsleven.

Gerda De Rijck heeft haar hele leven geschreven, meestal korte verhalen en gedichten. Pas na haar pensionering vond ze de nodige tijd en rust om haar eerste boek te schrijven.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1624

Beschrijving

‘Gerda De Rijck schrijft een ontroerend verhaal over een voorzichtige liefde tussen twee oudere mensen, de overgave, de dood. Ze doet dat met het inlevingsvermogen van een vrouw, een moeder en tegelijk met de observerende blik van een intelligente schrijfster. Ik heb het zeer graag gelezen’.

De Vlaamse actrice Els Dottermans in haar voorwoord van het boek

‘In deze roman weet de Vlaamse auteur zo in de huid van Anna te kruipen dat je als lezer begrijpt hoe haar liefde zich ontwikkelt en hoe groot de afwijzing is die zij na de breuk voelt. Zeker het einde is ontroerend mooi geschreven. Een aanrader voor ouderen die te maken hebben met zaken als liefde op hogere leeftijd, mantelzorg en sterven, tegen de achtergrond van het katholicisme’.

Recensie van Mirjam Scholten, NBD Biblion

Heb je boek in één adem uit gelezen. Mooi, maar voor mij extra mooi omdat er heel veel herkenbaar was over de streek, de mensen, de taal, het eten, de vriendschap, de natuur, Barcelona, Pic de Canigou, zelfs de bourgainvillier die tegen de muur opgroeit, het uitzicht vanaf het terras etc. Alles dus wat je beschrijft. Het was alsof ik op mijn terras zat. H. en ik hebben de laatste weken van zijn leven ook in ons huis in Zuid Frankrijk, in de Pyrenées Orientales, niet ver van St Laurent de Cerdagne, ons ‘afscheid’ voorbereid… in de trein op de terugweg naar België heeft hij mij… gezegd: “Ik kom hier nooit meer terug.” De tranen stroomden over mijn wangen toen ik het boek weg legde.
Dank je wel dat je een grote liefde zo mooi hebt kunnen neerschrijven. Het was een heel, heel, klein beetje mijn verhaal.
F.

124 pagina’s, Paperback
ISBN: 978-94-91826-32-0