Los van de wereld

 16,95

Op 31 augustus 2016 wordt in een tentje in de ‘Blaarmeersen’ in Gent het lijk gevonden van Jordy Brouillard. Achttien jaar. Gestorven van ontbering, ontreddering en eenzaamheid.

 

 

Categorie: Tag: Artikelnummer: 253

Beschrijving

Wat betekent het voor kinderen die, zoals Jordy en vele anderen, opgroeien in de marginaliteit? Dit verhaal gaat over een jongen die zich hieruit weet op te werken tot een respectabele burger. De inspanningen die hij hiervoor moet leveren, de tegenslagen die hij moet overwinnen en de volharding waarvan hij blijk geeft. Hij ontsnapt echter niet aan zijn verleden, het gebrek aan liefde en zorg tijdens zijn kindertijd blijven hem achtervolgen.

Gerda De Rijck (Leuven, 5 april 1944) is een Vlaamse auteur, gescheiden, moeder van drie kinderen en acht kleinkinderen. Zij runde gedurende enkele jaren het secretariaat van de ambassadeur van Bangladesh in Brussel en werkte nadien voor het bedrijfsleven.

Gerda De Rijck heeft haar hele leven geschreven, meestal korte verhalen en gedichten. Pas na haar pensionering vond ze de nodige tijd en rust om haar eerste boek, ‘Purper’, te schrijven. Deze verrassende debuutroman (oktober 2015) vertelt het verhaal van een ‘onmogelijke’ liefde tussen twee oudere mensen, die uiteindelijk toch sterker blijkt dan alle praktische bezwaren, religieuze achtergronden en maatschappelijke hindernissen.

134 pagina’s, Paperback
ISBN: 9789491826467