Aanbieding!

Het Architectenboek deel 6

 44,95  17,50

Traditie contra vernieuwing?

De hedendaagse architectuur lijkt schizofreen. Enerzijds ontwerpen internationale toparchitecten de meest fantastische innovatieve gebouwen met nog nimmer vertoonde ultra-vormelijke gevels, anderszijds viert het neotraditionalisme de laatste jaren nadrukkelijk hoogtij; neotraditionalistische architecten spelen opzichtig leentjebuur bij vroeg twintigste eeuwse baksteenarchitecten en draaien hun hand niet om voor quasi-authentieke vestingstadjes en dito ‘jaren dertig’-wijken.

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1699

Beschrijving

De hedendaagse architectuur lijkt schizofreen. Enerzijds ontwerpen internationale toparchitecten de meest fantastische innovatieve gebouwen met nog nimmer vertoonde ultra-vormelijke gevels, anderszijds viert het neotraditionalisme de laatste jaren nadrukkelijk hoogtij; neotraditionalistische architecten spelen opzichtig leentjebuur bij vroeg twintigste eeuwse baksteenarchitecten en draaien hun hand niet om voor quasi-authentieke vestingstadjes en dito ‘jaren dertig’-wijken. Reden genoeg om de gespleten persoonlijkheid van de bouwkunst op de sofa te nodigen en aan een diepgaand gewetensonderzoek te onderwerpen. Voorliggende vraag: waar liggen de oorzaken van de huidige schizofrenie en welke stroming is het meest begaan met de toekomst van het architectenvak?

Het volledig gerestylde Architectenboek stelt de diagnose aan de hand van interviews met bekende architecten, verhelderende essays en een stortvloed aan beeldmateriaal.

Geïnterviewden:

Bob van Reeth
Rob Krier & Christoph Kohl
Diederik Fokkema
Rem Koolhaas
Sjoerd Soeters
Liesbeth van der Pol
Michael Braungart

Hardcover, 144 pagina’s
ISBN: 9789080760868