FilosoWIE?

 13,95

Serieus proza, maar dan met een kwinkslag. Voor de kleintjes onder ons doet auteur Henk-Jan Hoekjen op vermakelijke wijze de geschiedenis van de filosofie uit de doeken.

Paperback, 111 pagina’s
ISBN: 9789081699631

Categorieën: , Tag: Artikelnummer: 1599

Beschrijving

‘FilosoWIE?’ is een (voor)leesboek dat een hiaat vult in het huidige aanbod kinderboeken. “Er zijn allerlei kinderboeken met min of meer filosofische thema’s”, aldus de auteur. “Maar een boek waarin op vermakelijke wijze de geschiedenis van de filosofie uit de doeken wordt gedaan, was er nog niet. Omdat ik mijn eigen kinderen ook over dit onderwerp wil voorlezen, heb ik het boek zelf maar geschreven.”

In 24 korte hoofdstukken worden de belangrijkste filosofen uit de westerse filosofie behandeld. Zo passeren onder meer Socrates, Plato, Aristoteles, Descartes, Hume, Kant, Nietzsche en Heidegger de revue. Hoewel deze denkers natuurlijk niet uitputtend behandeld worden, krijgen lezertjes dankzij ‘FilosoWIE?’ toch een goed beeld van de gedachten van deze en andere kopstukken uit de filosofiegeschiedenis.

Het boek is niet alleen leerzaam, maar bij vlagen ook erg grappig. Dat is mede te danken aan de illustraties van Frans Hasselaar. “FilosoWIE? is in eerste instantie geschreven voor kinderen in de lagere schoolleeftijd”, vertelt de auteur. “Maar ook oudere kinderen en zelfs volwassenen zullen het denk ik met plezier lezen. Ik heb geprobeerd op laagdrempelige en grappige wijze de geschiedenis van de filosofie te vertellen. En dat is, mede dankzij de prachtige tekeningen van Frans Hasselaar, uitstekend gelukt.”