Page 29 - VA04_2017
P. 29

Ben Kamphuis heeft meer dan 20 jaar ervaring in de horeca, onder andere
als uitbater van Bar Cafetaria Eureka
en Lunchroom Brasserie Breadz. Beide zaken in Epe bouwde hij uit tot goedlo- pende horecagelegenheden. “Nadat we Breadz vorig jaar zomer hadden overge- daan aan Rene Poppema en Dennis Hul- leman klopte Edwin Overmars, eigenaar van De Bosrand, bij me aan. Hij had hulp nodig in het restaurantgedeelte om het najaar te overbruggen. Ik zou eigenlijk maar twee maanden bijspringen.” Dan lachend: “Maar zoals je ziet, ben ik gebleven. Dat is een teken dat ik het hier goed naar mijn zin heb.”
Grote verbouwing
De horecaman was verrast door de kwaliteit. “Mijn voorgangers Arjan van Werven en Jeannet Braakman hebben een uitstekende basis gelegd, er staat een super gemotiveerd team en dan heb je de helft al gewonnen. We zijn dit voor- jaar begonnen met een grootscheepse verbouwing van het restaurantgedeelte. Het totale interieur is vernieuwd, met onder andere nieuwe meubels in een ge- zellige, warme stijl en een nieuwe zitkuil met loungemeubels en een haard.”
Nieuwe menukaart
Kamphuis vervolgt: “En ook de menu- kaart is aangepast, zodat we nu nog be- ter kunnen voldoen aan de wensen van onze gasten. Zo hebben we de lunchmo- gelijkheden bijvoorbeeld verruimd met onder meer maaltijdsalades en diverse soorten koude en warme broodjes. Het diner is uitgebreid met een tournedos
VA-KRANT
en men kan nu ook vis of een vegeta- risch gerecht kiezen.”
Verse producten van regionale bedrijven
De Bosrand werkt met verse producten van regionale bedrijven. “Zo bestellen we ons vlees van Slagerij Ter Weele en de groenten van Bouwmeester Buiten- gewoon Vers”, aldus Kamphuis. “En wie een stuk appeltaart bestelt, krijgt een heerlijke, vers gemaakte taartpunt van De Passerel.”
Ter Weele uit Oene en Emst is een am- bachtelijk bedrijf, waar nog zelf wordt geslacht en dat wijd en zijd bekend
staat als leverancier van goede wild- en streekproducten. Bouwmeester Buiten- gewoon Vers uit Vaassen is aangesloten bij de organisatie ‘De échte groenteman’, wat betekent dat zij zich onderscheiden door kwaliteit en voedselveiligheid. De Passerel in Epe is een dagcentrum voor volwassenen met een beperking.
Geweldige terraslocatie
Vers bereide maaltijden dus, die te bestellen zijn van de nieuwe, overzichte- lijke menukaart. “Lekker eten en drinken voor een schappelijke prijs in een mooie omgeving. Want zeg nou zelf”, bena- drukt Ben Kamphuis, terwijl hij naar het buitenterras wijst: ‘waar vind je zo’n geweldige terraslocatie in deze regio? En je kunt de kinderen gerust meene- men. Die vinden het heerlijk om in de speeltuin te ravotten.”
Tekst: Ton Brands
Foto pagina 28: Gerrit Tenkink Foto pagina 29: Dirk Jansen
Neppolitici
Wie dezer dagen over de Heerderweg van Epe naar Heerde rijdt, wordt getroffen door een verschrikkelijke aanblik. U weet natuurlijk waar ik het over heb: de bomen. Er is al heel wat over gezegd. Maar volgens mij is het nog steeds niet tot de elite doorge- drongen dat de zwijgende meerder- heid het helemaal gehad heeft met de loze beloftes van de politiek. Eerlijk gezegd wist ik het al toen de provin- cie het enige jaren geleden aankon- digde. Ze zouden wel eens eventjes 603 bomen gaan neerhalen. Ja ja. Leer mij politici kennen. Ze beloven van alles, maar zodra er een links actiegroepje een beetje stampij gaat maken, trekken ze hun keutel weer in. Neppolitici. Er zijn nu slechts 225 bomen gekapt, 225! Terwijl iedereen weet dat bomen levengevaarlijk zijn. Hoeveel onschuldige burgers zijn
er in ons mooie land al niet omge- komen omdat zo’n houten gedrocht het nodig vond om bij het minste of geringste zuchtje wind om te vallen? In onze tuinen? Op onze auto’s? Op onze huizen? En dan zeggen die knet- tergekke bomenknuffelaars dat het maar een klein deel van de bomen
is dat omvalt, en dat het overgrote deel absoluut te vertrouwen is. Hoe naïef kun je zijn? Iedereen die heeft meegewerkt aan het behouden van die verschrikkelijke bomen aan de Heerderweg heeft bloed aan zijn han- den. De geschiedenis zal hard over hen oordelen.
Tekst: Henk-Jan Hoekjen
ETEN & DRINKEN | 29
COLUMN


































































































   27   28   29   30   31